Over ons

Wij houden van lachen. Wij houden van avonden vol plezier. Wij houden van mensen die gieren van de pret. Wij hopen dat we daar met de GeinExpress 2 voor kunnen zorgen.

Dirk Jan Boonstra speelt de rol van aangever in de sketches. Bij de rederijkers van Eendracht in Zuidhorn heeft hij dertig jaar ervaring opgedaan op het podium. Cabaret, toneelstukken, kindervoorstellingen, hij deed het allemaal met plezier. En nu dus aangever. Volgens Dirk Jan is de GeinExpress iets totaal anders dan hij altijd heeft gedaan: ‘Ik moet de logica helemaal uitschakelen.’ Dat klinkt veelbelovend.

Stoffer Meijer heeft bij de kluchtenclub ZAT van Zuidhorn gespeeld. En hij heeft jarenlang de techniek verzorgd bij talloze voorstellingen. Kon hij mooi de kunst afkijken. Als klein jongetje kende hij de conferences van Gerard Jonker al uit zijn hoofd. Op verjaardagen vermaakte hij ooms en tantes door die conferences op te voeren. Naast zijn optredens in de sketches, speelt hij nu bij de GeinExpress ook weer een conference. Zijn ooms en tantes liggen al weer slap van het lachen.

Bas van der Heide is het jonkie van de club. Maar vergis u niet, hij is met zijn voltooide artiestenopleiding in feite de enige gediplomeerde van de GeinExpress. Bas is dus artiest. Maar daarnaast is hij ook zanger, presentator, podcastmakers, Youtube-vlogger, columnist, media-historicus en aankomend journalist. Een multi-talent. Het spreekt vanzelf dat hij zijn eigen nummers doet in de show. Ze zijn erg blij met ons jonkie.

Nico van der Wijk verzorgt al jaren allerlei regies. Zo heeft hij onder andere Hotel Struvé geregisseerd, waarin ook een sketch uit de GeinExpress zat. Dat beviel hem zo goed, dat hij graag een volledige GeinExpress wilde regisseren. ‘Grappen maken op het podium is een serieuze zaak,’ zoals Nico vaak zegt. Hopelijk bedoelt hij dat niet letterlijk.

Roelf Pijpker heeft in zijn leven van alles al gedaan. In Aduard geleefd, vakkenvuller bij de supermarkt geweest, lid van het stembureau, souffleur, opleider van blindegeleidehonden, manager bij de NS, podcastmaker, radiowerk gedaan, van allerlei feestspullen verhuurd. En dan is hij ook nog natuurliefhebber. Aan zijn werkzaamheden is eigenlijk geen touw vast te knopen.. Dus kon de functie van openbare toneelmeester bij de GeinExpress er ook nog wel bij.

Sebastiaan Wilbrink zit het liefst met zijn vingers aan allerlei knopjes. En hij draagt altijd een pet. Sebastiaan is een all-round technicus, die zijn sporen verdiend heeft in allerlei theaters in de stad en bij allerlei theatergroepen. Ook belicht hij bandjes op poppodiums in de stad en belicht hij bandjes als ze op tournee zijn. Bij de GeinExpress doet het voor het eerst allebei: theater én band belichten! Dubbele pet!

Job van Loenen is ook al zo’n knoppenman. Hij runt samen met Stoffer Meijer al meer dan 20 jaar het prachtbedrijf EventMusic, voor al uw licht en geluid. Bij de GeinExpress regelt hij het geluid. Als het publiek niet lacht, start hij de geluidsband in. Job regelt verder de zakelijke kant van de GeinExpress. Als u het kaartje te duur vond, dan weet u bij wie u moet zijn!

Trea … verzorgt de kostuums. En dat doet ze met verve. Patroon tekenen, knippen, aan elkaar naaien. En als het dan niet gelukt is, vertrekt ze naar haar eigen kostuumzolder om het daar bij elkaar te zoeken. Trea heeft jarenlang ervaring met het kostumeren van kluchten en het aankleden van mannen die denken dat ze grappig zijn. Bij de GeinExpress is ze dus erg op haar plaats.

Frouwina … tekent voor de kunstwerken op de achterdoeken. Frouwina is in haar dagelijks leven schilder en tekenaar. Was het niet Vincent Van Gogh die ooit zei: zet mijn werk op een koektrommel en toch blijft het mooi. Dat geldt ook voor Frouwina. Ook op een achterdoek is het prachtig mooi. Frouwina kan tekenen wat ze ziet. Gelukkig ziet ze ook wat ze tekent. Dat maakt haar werk geknipt voor de GeinExpress.

Erik Zylstra is de drummer van de band. Zijn bijnaam is ook wel Animal, dat drumbeest uit de Muppets. Maar ook met een zachte streling van zijn brush weet hij het vel van zijn trommel prachtig te raken. Erik is een oude rot in de muziekwereld van het Noorden en heeft in talloze bands gespeeld. Een betere drummer voor de GeinExpress is niet te verzinnen. Nou ja, Animal was ook leuk geweest.

Ronald Folkerts bespeelt de toetsen in de band. Het schijnt dat hij geen noot kan lezen, maar de kans is groot dat dat over borrelnoten gaat. Hoe dat ook mag zijn, Ronald is een raspianist. Hij kan alles spelen. Voor een moppie Bach draait hij zijn hand niet om, voor een stevig stukkie honkytonk ook niet. Ook Ronald heeft in veel bands gespeeld. Een echte rot in het vak bij de GeinExpress.

Roy Sipma is de zanger. Zijn naam klopt qua achternaam totaal niet eigenlijk, want Roy is verre van sip. Op het podium is hij energiek en weet hij de zaal te betoveren met zijn stem en zijn uitstraling. Zijn voornaam klopt dus wel: hij is een koning als hij zingt. Roy geeft les op een muziekschool. De GeinExpress heeft dus ook een meester in huis.

Albert Hidding vindt het leuk om het hele spul van de GeinExpress op de foto te zetten. Albert heeft zijn eigen video-bedrijf en timmert daar aardig mee aan de weg. Maar foto’s maken kan hij ook heel aardig. Alle foto’s die u ziet, zijn door hem gemaakt. Hij had trouwens nog veel meer foto’s gemaakt, maar toen was hij vergeten om het rolletje in de camera te doen. Of meer hedendaags: toen was hij het kaartje kwijtgeraakt. Gelukkig heeft u uw kaartje straks nog wel.

Johannes de Bruijne is onze grafische man. Dat wil zeggen dat hij de poster en de flyer ontwerpt. Daar heeft Johannes al jaren een eigen bedrijfje in, waarmee hij talloze grafische ontwerpen heeft gemaakt voor toneelgezelschappen en filmprodukties. Johannes is heel goed in het vaststellen van de sfeer die een poster moet hebben. Toen wij het ontwerp zagen voor de GeinExpress moesten we allemaal erg hard lachen. Het klopte!

Marian van ’t Hof is de grimeuse. Marian woonde in de jaren ’60 in Londen. Er wordt gefluisterd dat zij toen de moeder aller hippies was. Maar ze hult zich nog steeds in nevelen over dat verhaal. Feit is wel dat Marian jarenlang de visagie verzorgde voor de presentatoren van RTV Noord. Dan is het maar een kleine stap naar de GeinExpress.

De Gein Express 2.0

In Groningen is de Gein Express geen nieuw begrip, maar juist een bekend fenomeen.