Willy Magnetika

Er was eens een kleine jongen in Zuidbroek, die zich liet betoveren door een goocheldoos die hij op zijn verjaardag had gekregen. Hij oefende eindeloos met de touwtjes en de zakdoeken, totdat hij zo ver was dat hij kon optreden met zijn trucs. Hij is zijn hele leven blijven goochelen, zelfs zo goed dat hij in de jaren ’60 en ’70 optrad als goochelaar bij de Gein Express. Al snel ontdekte men ook zijn talent om mee te spelen in de sketches als aangever. 

Die kleine jongen uit Zuidbroek is Elzo Nieuwold, beter bekend als Willy Magnetika. In 2020 ontmoet Willy de grote fan Stoffer Meijer bij een voorstelling waarin ook een sketch uit de Gein Express gespeeld wordt. Stoffer speelt de rol van de legendarische Gerard Jonker, en Elzo speelt de rol die hij in vroeger jaren ook speelde, die van aangever. In de kleedkamer ontstaat bij beiden het idee om de Gein Express van vroeger nieuw leven in te blazen. Geen kopie van toen, maar wel de humor van vroeger levend houden.

Stoffer en Willy beginnen vol goede moed en met veel energie. Maar begin 2021 overlijdt Willy Magnetika onverwacht en plotseling aan corona. Een harde klap voor zijn familie en voor de mensen die hem hebben leren kennen als vitale en opgewekte man. 

 

Zijn dood betekende niet het einde van de GeinExpress. In overleg met zijn weduwe is besloten om door te gaan met de GeinExpress. Maar wij weten dat wij dit niet begonnen waren zonder Willy. Elke voorstelling zullen we even aan hem denken. We hopen dat hij ergens met een grote glimlach naar ons kijkt.

De Gein Express 2.0

In Groningen is de Gein Express geen nieuw begrip, maar juist een bekend fenomeen.